Akdeniz mutfağının en önemli sebzelerinden biri olan bakla vitamin ve protein açısından çok zengindir. Bakla tazeyken de kuruyken de vitamin ve minerallerini korumaktadır. Baklanın rengi tazeyken yeşil kuruyken kahverengiye dönüşür.

Özellikle kırmızı et tüketmesi tavsiye edilmeyen ya da kırmızı et tüketmeyen kişiler tarafından protein açısından zengin olması bakımından bakla oldukça faydalıdır.

Baklanın faydası böbreklerin fonksiyonlarının iyi çalışmasıdır. İdrar yolu enfeksiyonlarına etkili olup, idrar yollarını temizlemekle görevlidir.

Bakla hemoroit tedavisinde destek sağlamaktadır ve hemoroide iyi gelen besinler arasındadır. Bakla kabızlık sorunu ile de başa çıkmaktadır.baklanın faydaları ve zararları

Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar bağışıklık sistemiyle doğru orantılıdır. Bağışıklık sistemi zayıfladığında bu gibi rahatsızlıklara davetiye çıkmaktadır. Bağışıklığımızı birçok besinden aldığımız gibi bakladan da alabiliriz.

A ve C vitaminleri kalp için gerekli vitaminlerdir. Bu vitaminleri bakla sayesinde vücudumuza rahatlıkla alabiliriz. Kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolün yükselmesine yardımcıdır.

Parkinson hastalığı günümüzde oldukça yayılan bir hastalıktır. Parkinson hastalığının önüne geçerek bu hastalığı zayıflatmak mümkündür. Baklanın içeriğinde bulunan demir fosfor magnezyum sayesinde bu hastalığı da engellemiş oluruz.

Bakla yaşlanmayla başlayan göz rahatsızlıklar baklayla güçlenmektedir. Bol miktarda lutein içeren bakla yaşlanma döneminde ortaya çıkması muhtemel göz hastalıklarından korur.

Bakla bol miktarda demir ve kalsiyum içermektedir. Düzenli bakla tüketimi anemi hastalığına yakalanma riskini azaltır.

Bakla bol lif içerdiğinden dolayı sindirim sistemi için çok faydalıdır.

Baklanın besleyici ve iştah açıcı özelliği bulunmaktadır.