Her ne kadar cilt alevlenmeleri tamamen önlenemezse de, sorunlu cildi  yatıştırmaya yardımcı olabilecek bazı doğal maddeler var. Mümkünse, bu 10 kış uyandırıcı içerikten bir çift içeren ürünleri seçmeye çalışın.

1. Aloe Vera
Çoğu insan Aloe Vera’yı güneş yanığı ve yaraları iyileştirmeyle ilişkilendirir, ancak bu harika bitki aynı zamanda bakterilere karşı savaşan ve iltihaplanmayı azaltan yatıştırıcı bileşenlere sahiptir; bu da iltihap, kaşıntı ve çatlamış deriyi azaltır.

2. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı, ciddi sağlık sorunlarına yol açan cilt bakım ürünlerinden biridir. Hindistan cevizi yağında bulunan orta zincirli trigliseridler (doymuş yağlar) cilde derin ve uzun süreli nem sağlamak için çalışır. Yataktan önce her gece etkilenen bölgelere uygulayın.

3. Günaydın Yağı

Calendula bitkisi anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklerle dolu olup, kırmızı, ağrılı, kızarmış ve çatlamış ciltler için doğal olarak idealdir.

4.  Bal

Sadece damak zevkinize hitap etmeyin! Bal (mümkün olduğunca çiğ ve doğal), enzimlerin, vitaminlerin, besin maddelerinin ve cilt artırıcı asitlerin en doğal kaynaklarından biridir. Bal bir nemlendiricidir, yani nem yakalar ve tutar.

5. Nar

Özellikle, bu şaşırtıcı meyvenin kabuğu cildi hücrelerindeki nemin etkili bir şekilde kurumasını önleyen ellagik asit içerir. Sonuç olarak, eğer cilt hücreleri sulu kalırsa, yoğun bir şekilde kurutulmasını önleyecektir.

6. Zeytinyağı

Zeytinyağı, hatırlayabildiğimiz sürece mucize bir iksir olarak selamlandı biliyoruz! E & A Vitamini ile zenginleştirilmiş bu yağ deriyi hidratlamak ve yumuşaklığını korumak için harikalar yaratıyor. Çok hassas cildi olanlar için de şaşırtıcıdır ve endişelenmeden vücudunuzun, saçlarınızın ve yüzünüzün her yerinde kullanılabilir!

7. Avokado

Evet, son derece lezzetlidir ve mükemmel bir salata ilave eder, ancak bu ultra nemlendirici yağlı meyve cildinize etkili bir şekilde nüfuz eden bol miktarda A, D ve E vitaminleri içerir.

8. Jojoba

Güney Amerika ve Meksika’ya özgü bu, en yaygın kullanılan taşıyıcı yağlardan biridir. Oldukça nemlendirici ve nesiller boyu şiddetli sivilce, güneş yanığı ve çatlamış deri geliştirmek için bile kullanıldı.

9. Su

Görüldüğü kadarıyla, su içermeden cildiniz üzerinde harikalar yaratmak için doğal içerikler listesi sağlanamaz. Su tüketiminin cilt üzerindeki etkisine ilişkin tartışmalar farklılık göstermektedir, ancak alt çizgi cildin bir organ olması ve vücudun diğer herhangi bir bölümünde olduğu gibi cildiniz hücrelerden oluşmasıdır. Cildiniz yeterli miktarda su almazsa, cildinizi kuru, sıkı ve tüysüzleştirerek nemlendirme olmaz.

10. Shea Yağı

Birkaç nemlendiricinin Shea Yağı içerdiğini fark etmişsinizdir. 500 yıldan fazla bir süredir Afrika’da doğal bir cilt kurtarıcısı olarak kullanılmaktadır ve halen dünyanın geri kalanında yetiştirilmektedir. Shea Yağı’nın ana bileşenleri, vücut sıcaklığında eriyen cildinize hızla emilen oleik asit, stearik asit ve linoleik asittir; çatlamış, kuru cildiniz için hızlı ve anında nem artırıcıdır!