Topuklu Ayakkabının Zararları
Çoğu kadının en büyük aşkıdır topuklu ayakkabılar, bazı kadınlarında en büyük çilesi.

Kimisi topuklu ayakkabı olmadan sokağa adım atmaz. Kimisi de topuklu ayakkabıyı mecbur kaldıkları için giyerler. Bu durum tercih ve beğeni meselesidir.

Topuklu ayakkabının zararları nelerdir?

Topuklu ayakkabı giymenin sağlığa bazı olumsuz etkileri de bulunmamaktadır. Yüksek topuklu ayakkabının kendisi kadar yüksek zararları da vardır. Topuklu ayakkabıdan asla vazgeçemem diyorsanız belli aralıklarla ortopedi doktorunuza kontrole girmenizi tavsiye ederiz.

Evet, görünümü çok hoş olsa da topuklu ayakkabılar pekte masum değiller. Yüksek topuklu ayakkabıların tercih edilmesinin sebebi bacakları daha uzun ve zarif göstermesi. Ancak ayak burkulmaları, çekiç parmakta deformasyon yaratmasına sebep olması, ayakta ağrıların oluşması ve nasırların oluşması kaçınılmazdır. Oldukça zorlayıcı bir durum yaratan bu sağlık sorunlarını engellemek için uzun süre topuklu ayakkabı giymemek gerekir. Aynı zamanda belli zamanlarda ortopedi hekimine gitmek gerekir.

Kadınların ayakkabı seçerken çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Kadınlar ayakkabı konusunda çok şanslı olduklarını düşünüyoruz. Geniş bir yelpazeye sahip olan ayakkabı modelleri kadınların beğenisine sunulmaktadır. Ayakkabı seçerken ayağınıza uygun, sıkmayan, rahat ve kullanabileceğiniz yükseklikte olmalıdır. Sadece moda diye ayağınızın rahat etmeyeceği ayakkabı seçmek size acı veren ve zorlu günler yaşatabilir. Topuklu ayakkabılar görünüm açısından çok hoş dursa da sağlığınızı olumsuz yönde etkilemektedir. Ayak burkulmaları, ayaklarda şişlik, düşmeler yüksek topuklu ayakkabılardan dolayı oluşmaktadır. Genellikle ayağın rahatlığı için 5 cm yüksek olmayan ayakkabılar tercih etmelisiniz. Çünkü rahatlığınız ve sağlığınız her şeyin başında gelir.

Ayağınızın rahat olmaması demek dizinize ve belinize de aşırı yükün binmesi demektir. Birbirleri ile bağlantı olan bu sorunun önüne geçmek için rahat ayakkabılar tercih edilmesi gerekir.

Hatta size kısa bir bilgi verelim. Son yıllarda topuklu ayakkabılarla yürüme kursları açılmıştır. Bu kurslarda ağırlığı önden daha arka kısma verip hamstring kasların daha çok kullanılmasının ayrıntıları verilir. Bu şekilde oluşan problemler de ağrılarda ortadan kalkar. Vücudun bütün yükünü ayaklar taşıdığı için onların rahat ettirilmesi gerekir. Çünkü sağlık ayaktan başlar.