Cevizin Faydaları

Çocukların zeka gelişimine de fayda sağlayan ceviz, kalp atışını düzenliyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarını önleyerek, erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor. Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenleyen ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

‘Bütün faydalı ürünler gibi cevizi de fazla tüketmemek gerekir’ diyen Karaoğlu, “Ceviz günde en fazla 3 veya 4 tane yenildiği zaman faydasını gösterir. Çünkü belli bir tüketim miktarını aştığın zaman vücutta ihtiyacı olan yağ oranını alıyor. Çok tüketildiği zaman ters etki gösterir. Çok tüketildiği zaman vücutta kilo alma gibi sorunlar meydana geliyor. Ceviz, sedef ve egzama gibi hastalıklarda da faydalıdır. Çocukların zeka gelişiminde çok faydalıdır.

Genellikle kışın tüketilen cevizden Gaziantep kültürüne uygun olarak sonbaharda ceviz çıktığı zaman, 1 veya 2 bin adet alıp en az haftada 2 veya 3 gün tüketmemiz lazım. Olaya mantıken yaklaşırsak beynin şekli cevizin içini andırıyor. Dış kabuğu ise kafatasını andırıyor. Beyin insan vücudunun en önemli organıdır. Ceviz çok vitaminsel bir özelliğe sahiptir. Ceviz tansiyon hastalarına birebir iyi gelerek hastalığı büyük oranda düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Ceviz Faydaları Nelerdir?
Sert kabuklu bir yemiş olan ceviz bitkisinin latince adı juglans regia‘dır.
Avrupa ve Asya’da çok fazla bilinen ve kullanılan bir meyvedir.
Yüksek miktarda omega 4 ve omega 6 içerir. Ayrıca yüksek oranda çinko ve potasyum da bulundurur.
Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bağışıklık sistemini de güçlendirerek kolay hastalanmaktan korunmayı sağlar. Zindelik verir.
Erken yaşlanmak istemiyor musunuz? Kırışıklıkların ve vücudunuzdaki çizgilerin oluşmasından mı korkuyorsunuz? İşte o zaman bu şifalı meyveyi bolca tüketmelisiniz. Bu kabuklu yemiş sayesinde erken yaşlanmayı geciktireceksiniz.
Vücutta açılan yaraların daha çabuk, daha hızlı iyileşmesine yardım eder.
CevizKemik ve dişlerin yapısının güçlenmesine yardım eder.
Böbreklere fayda sağlar.
Çocukların gelişimi için de oldukça faydalı bir meyvedir. Çocukların da mutlaka tüketmesi gereklidir.
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde engeller. Kalp ile dosttur. Kalp kaslarını güçlendirir ve kalp atışını düzenler.
Özellikle Çin’de bu şifalı meyve bolca tüketilir ve sağlık açısından faydaları bilinir.
Damarların tıkanmasını, damar tıkanıklığını engeller.
E vitamini ve selenyum açısında oldukça zengin bir meyvedir. Önemli bir antioksidandır.
Akciğer hastalıklarına karşı savunma mekanizmasını güçlendirmesi de ceviz faydaları arasındadır.
Yüksek oranda B6 vitamini içerir. B6 vitamini sayesinde kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardım eder.
Meme kanserini önlemeye yardım eder.
Son yapılan araştırmalara göre bu şifalı meyve meme kanseri dışında prostat kanserine karşı da koruma sağlar. Günde bir avuç tüketerek prostat kanserine karşı da korunabilirsiniz. Bu kanser türüne yakalanmış olunsa bile, bu meyveden günde bir avuç tüketilmesi kanserli hücrelerin büyümesini engellemeye yardım eder.
Göğüs kanseri ve kalın bağırsak kanseri gibi kanser türlerine de yakalanmayı önler.
Herkesin bildiği gibi ceviz kabuğu kırıldıktan sonra içindeki şekli beyni andırır. Beyin şeklini andırması belkide tesadüf değildir. Bu şifalı bitki aslında beyne oldukça faydalıdır. Hafızayı güçlendirir, alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Kolesterolü düşürmeye yardım eder.
Dolaşım ve sinir sistemine fayda sağlar.
Uyku düzensizliğini engeller. Uyuyamayan kişilerdeki uyku düzensizliğini önler.
Ceviz KabukluOsteoporoz yani kemik erimesini engellemesi de faydaları arasındadır.
Konsantrasyon eksikliğini engeller, konsantrasyonun artmasına yardım eder.
Depresyona iyi gelir.
Fiziksel yorgunluğu engeller.
Menopoz sırasında da büyük fayda sağlar. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlar bu meyveyi bolca tüketmelidir.
Diyabet yani şeker hastalığını önlemeye yardım eder.
Mideye fayda sağlar. Mide gazlarını giderir.
Bağırsakları rahatlatır ve bağırsaklara iyi gelir.
Soğuk algınlığını giderir, kış hastalıklarına yakalanmayı engeller. Grip, nezle gibi kış hastalıklarının iyileşmesine yardım eder.
Ceviz Zararları Nelerdir?
Aslında bilinen zararı olmayan bir meyvedir. Fakat çok miktarda tüketilirse kilo aldırır. Kilo almak istemeyen kişiler günde 2-3 cevizden fazla tüketmemelidir.
Ceviz Hastalıklar İçin Nasıl Kullanılır?
Ceviz ağacının yaprakları ve cevizin kabukları bir cezveye konur. Üzerine çıkacak kadar su eklenir, kaynatılır ve demlenmeye bırakılır. Su ılındıktan sonra süzülerek içilir. Cevizin bu suyu şeker hastalığına iyi gelir. Cevizin bu şekilde hazırlanan suyuna bal eklenerek karıştırılıp içilirse ishale fayda sağlar, kansızlığı giderir, sinir sistemine ve kalbe iyi gelir.