Çörek Otu Nasıl Tüketilir (Yenir)?
Çörek Otu Tohumları
Çörek otunun en iyi kullanım şekli, tohumlarını çiğneyerek tüketmektir. Ancak çörek otunu uzun süreli kullanabilmek, boğazda ve midede yanma, tadını sevmeme gibi tüketim sırasındaki yan etkilerinden korunmak için çörek otunun da bir tüketim yöntemi vardır.

1 silme tatlı kaşığı çörek otu tohumu ağıza alınır
1 – 2 dakika tohumlar ağızda gezdirilerek bekletilir. Bu sırada tükürük salgısı tohumları yumuşatır. Bunu tohumların ağzınızda çıkardığı sesin yumuşamasından da anlayabilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde çörek otunun ağzınızda ezilmesi kolaylaşacaktır.

Tohumların daha da yumuşak bir hale gelmesini istiyorsanız, bir çay tabağına koyacağınız bir miktar suyun içerisinde çörek otu tohumlarını 3 – 5 saat bekletin. Çörek otu tohumları suyu emecek ve yumuşayacak. Bu sayede sanki haşlanmış buğday yer gibi dişlerinizin arasında tabiri caizse “cırt cırt” ezilecektir.

Yumuşayan çörek otu tohumlarını çiğnemeye başlayın.
Bütün tohumlar iyice ezilinceye kadar çiğneyin ve en önemlisi çiğneme sırasında hiç yutmayın ve yutkunmayın. Çünkü çörek otu çiğnendikçe acımsı tadını yerini daha tatlı bir tada bırakacak. Yuttuğunuz da boğazınızda acı bir tat bırakmayacak ve midenizde yanma hissi oluşturmayacaktır. Eğer bir yandan çiğneyip bir yandan da biraz biraz yutmaya başlarsanız çörek otunun tadı henüz acı olacağından boğazınızda ve midenizde yanma hissi oluşturacaktır.

Ve son olarak iyice çiğnediğiniz çörek otunu yarım bardak su ile hızlıca yutun.
Eğer bu şekilde kullanamıyorsanız, günlük tüketilmesi gerek çörek otunu yanınızda taşıyın ve çörek otu tüketimini tüm güne yayın. Sanki çekirdek yer gibi 10’ar 10’ar, 20’şer 20’şer gün boyunca tüketin. Bu şekilde yaptığınızda çörek otunun acılığını daha az hissedersiniz. Veya kuru üzüm ile birliktede tüketebilirsiniz. Böylece daha güzel bir tat elde etmiş olursunuz.