Türkiye’nin yüreği şehit haberleriyle yandı. Diyarbakır, Siirt, Bingöl ve Çukurca’dan peş peşe şehit haberleri geldi.

DİYARBAKIR’DA BOMBALI TUZAK: 2 ŞEHİT, 2 YARALI

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının, güvenlik güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

HAKKARİ’DA HAVANLI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Güven Dağı bölgesinde bu sabah PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısında bir asker şehit oldu. Çukurca İlçesi’nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK’lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da bir asker ağır yaralandı.

BİNGÖL’DE BOMBALI TUZAK: 1 ŞEHİT

Bugün saat 06.00 sıralarında güvenlik güçleri Kiğı İlçesi Kızılmescit mevkiinde arazi arama- tarama faaliyeti yaptığı sırada, PKK’lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede operasyon başlatılırken, şehit asker için Bingöl Havalimanı’nda uğurlama töreni yapılacak.

SİİRT’TE YILDIRIM DÜŞTÜ: 1 ŞEHİT, 1 YARALI

Siirt Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.