Karaciğer; vücudunuzda bulunan en önemli organlardan birisidir.Karaciğer vücuttan toksinlerin atılmasını sağlamaktadır.Karaciğer ,glikoz ve bazı vitaminleri vücutta depolar.

Kan dolaşımını düzenleyerek,  vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlayan karaciğer, sindirim sırasında bağırsak tarafından emilen besinleri, vücutta kullanılabilir duruma dönüştürmektedir.

Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir?

Yeşil çay; karaciğer rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olmaktadır.Yeşil çay içmek, karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır. Günde iki bardak içilmesi tavsiye edilmektedir. Aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.

Limon; içerdiği antioksidan sayesinde karaciğerdeki enzimlerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.Bir bardak suya bir dilim limon atıp bu şekilde içilmesi tavsiye edilmektedir.

Elma, içerisinde bulunan  pektin adlı madde karaciğeri  çalıştırarak liflerin çözülmesine ve kolestrole neden olan maddelerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Elmayı her gün tüketebilirsiniz.

Enginar; içerisindeki yüksek miktarda bulunan antiokidan sayesinde karaciğer dostudur.

Sarımsak; küçük bir miktarı bile karaciğer üzerinde mucizevi etkiye sahiptir.Selenyum ve alisin içerdiğinden dolayı karaciğeri temizlemede oldukça etkilidir.

Alkol alımına dikkat etmek, yağlı gıdaları minimum seviyeye indirmek,yeşil yapraklı sebze tüketmek, günde en az  8-9 bardak su içmek karaciğer üzerinde önemlidir.