Mısır dönemlerinde; kadınlar güzelleşmek için maya maskesini ciltleri için kullanırlarmış. Yüksek dozda protein içeren maya ile, evinizde cilt bakımı yapmanız mümkün.

Cilt lekelerine, güneş lekelerine  ve sarkmalara iyi gelen maya maskesi, birçok alanda kullanılmaktadır. Hücre yenileyici özelliği sayesinde cilt bakımında da  rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Maya maskesi nasıl hazırlanır?

Yüz için kullanıldığında; sarkmalara ve lekelere iyi gelmektedir. 2 çorba  kaşığı yaş maya ile 1 çorba kaşığı ılık su maske kıvamına getirilip,göz ve dudak çevresi hariç uygulanır.Maya maskesinin kuruması ve cilde nüfus etmesi için 10 dakika bekletilir. Ilık su ile, nazik hareketler yardımıyla maske ciltten temizlenir. Uygulanan maya maskesi ile cilt dokularınız yenilenir,lekeler ve sarkmalar açısından faydalıdır.  İçerdiği yüksek protein ile cildinize pürüzsüz bir görüntü katmaktadır.

Eller içinde; maya kullanılmaktadır.Maya ellerin kaybettiği nemi kazandırmaya yardımcı olmaktadır. Bir kahve fincanı süte, 1 tatlı kaşığı maya ilave edilerek karıştırılır. Karışım ellere uygulanır.Bir süre bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Maya uygulamasından sonra ellerin yumuşadığını hemen farkedeceksiniz.  Kışın soğuktan çatlayan ellere iyi gelmektedir.

Maya güzellik iksiridir. Yüz, cilt, el bakımında kullanılmaktadır.Ayrıca;karaciğeri temizler,bağışıklığı güçlendirerek hastalıkları önlemektedir.Zengin B vitamini sayesinde, sinir sistemini dengelemektedir.