Safranbolu Osmanlı mimarisinin eşsiz ahşap evlerinin yükseldiği muhteşem bir kültür kentidir.
Karabük ilçesi Safranbolu’yu tepelerin üzerine inşa edilmiş evlerden seyredecek, eşsiz doğasına ve çiçek kokan sokaklarına hayran kalacaksınız. UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Kültür Mirasları listesinde yer alan bölgenin her yeri görülmeğe değer.

Safranbolu denince aklımıza ilk gelen şey özgün mimariye sahip etkileyici evleri, oysa Safranbolu evlerinden çok daha fazlasını gözler önüne seriyor. Tarihi değerleri, kent kültürü, yaşam tarzı, gelenek ve görenekleri, konak ve evleri, doğal güzellikleri ile Safranbolu, turizm açısından ülkemizin gözde kentlerinden birisi. Günübirlik ziyaretin ötesinde, bir hafta sonunu veya bir yaz tatilinizi bu şirin ilçemize ayrın. Doğanın ve sanatın nasıl harmanlandığını yakından görün.

Dünyaca ünlü Safranbolu evleri ile çevrili tarihi merkezi, Safranbolu Yemeniciler Çarşısı Arastasını, Bakırcılar Çarşısını, Safranbolu’ya özgü hediyelik eşyaların satıldığı küçük dükkanları gezeceksiniz zaten. Ancak Safranbolu’ya daha çok vakit ayırıp aşağıdaki yerleri de görmeye çalışın. Safranbolu’nun zamanında Anadolu’nun en önemli ticaret kentlerinden biri olduğunu o zaman daha yakından anlayabilirsiniz.

Safranbolu’da Görülmesi Gereken Yerler
Tokatlı Kanyonu

Safranbolu Tokatlı Kanyonu, Safranbolu’nun tarihi yüzünün dışında doğal güzelliğini keşfedebileceğiniz bir yer. Kanyonun bir ucu Tokatlı Köyü’nde, diğer ucu ise Eski Çarşı’nın Gümüş Mahallesi’e kadar uzanıyor. Kanyon girişinde 3 Lira vererek giriş yaptığınızda sizi, nehir boyunca yapacağınız şahane bir yürüyüş yolu bekliyor. Şelaleler, kuş cıvıltıları, insanı ferahlatan tertemiz hava ve dahası. Eğer Eski Çarşı yönünden giderseniz giriş için ücret ödemiyorsunuz.