Sarımsak Limon Kürü

Sarımsak Limon Kürü, Sarımsak ve limon ikisi de başlı başına birer şifa kaynağıdır. Bu iki doğa harikası bitki bir çok hastalığın doğal tedavisinde kullanılmaktadır. Bu iki bitkinin bir arada kullanılmasıyla ise başka bir mucizevi şifa kaynağının oluşmasını sağlamaktadır. Limon suyu ve sarımsakla hazırlanan kür kalp ve damar hastalıkları, kolesterol, şeker hastalığı, reflü, ülser gibi bir çok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Sarımsak limon kürü hafızanın gelişmesini sağlarken vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlamaktadır. Bu kürün Rusya’da uzun yıllardır doğal bir tedavi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Rus doktorlar özellikle damar tıkanıklığı ve sertliği hastalıklarında bu kürü hastalarına uygulamaktadırlar.

Bu kürün en güzel taraflarında birisi de hazırlanışının kolay olmasından ötürü ev ortamında kolaylıkla hazırlanabilir olmasıdır. Bu kürü hazırlamak için gerekli olan malzemeler:
Ağzı sıkıca kapanabilen özellikte olan iki litrelik koyu renkli bir kavanoz. (İki litrelik pet şişelerde kullanılabilir ancak sağlık açısından cam kullanılması daha iyidir.)
İki litrelik kavanozu suyuyla dolduracak kadar limon
Kırk diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak. (Sarımsakların Anadolu’da yetiştirilen sarımsaklardan olması daha iyi sonuç elde etmemizi sağlayacaktır)
Limonlar sıkılarak suyu kavanoza alınır. Kavanoz limon suyuyla iyice doldurulur. Sonrasında soyulmuş ve ezilmiş olan sarımsaklar yıkamadan limon suyunun içine atılır ve kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Bundan sonra kavanoz ışık görmeyen ılık bir ortamda muhafaza edilir. Yirmi beş gün boyunca kavanoz her gün bir kaç defa çalkalanır. Yirmi beş günün sonunda sarımsakların limon suyu içinde eriyip erimediği kontrol edilir. Sarımsaklar erimişse bu kürün hazır olduğu anlamına gelmektedir. Bu kür sabahları aç karnına mümkünse kahvaltıdan yarım saat kadar önce yarım çay bardağı içilir. Her gün aynı saatte içilmesinde fayda vardır. Burada dikkat edici nokta sarımsak limon kürünü tüketirken tadını iyileştirmek adına asla başka bir madde katılmamalıdır.

Sarımsak Limon Kürü
Sarımsak limon kürünün faydaları şöyledir:
Tüm damar iltihaplarının giderilmesini sağlar, tıkanan damarları açar, damar sertliklerini önler ve iyileştirir. Ayrıca hipertansiyonu önler.
vücuttaki kolesterol ve lipid miktarını düşürür. Zararlı yağların yakılmasını sağlar, vücuttaki şeker oranını dengeler, pankreasın yenilenmesine yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır bu özelliğiyle kilo vermede yardımcı olur.
Böbrek ve safra taşlarının oluşumunu engeller. Eğer bu taşlar oluşmuşsa eriyerek kaybolmasını sağlar. İdrar söktürür böylece vücuttaki şişkinliği yok eder ve dokularda ödem oluşumunu engeller.
Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu yok edici özelliği vardır. Bu sayede bu mikrobun on iki bağırsakta ve midede oluşturduğu ülser hastalığını iyileştirir.
Her tür romatizmal iltihabı önler. Romatizmal hastalıkların sebep olduğu ağrıları dindirir. Kireçlenmeyi önler, eklem yüzeylerinin yenilenmesine yardımcı olur ve buralarda ki ağrıları dindirir.
Beyin hücrelerinin ve sinir hücrelerinin kendilerini yenilemesini sağlar. Sinirde ki aksiyon potansiyelini düzenler ve refleksleri arttırır. Felç olasılıklarını azaltır.
Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir vücudun bir çok mikropla savaşmasında yardımcı olur. Alerjilere karşıda etkilidir. Özellikle strese bağlı damar kökenli ciltte oluşan alerjilere karşı bire birdir. Her tür kanser oluşumunu engeller.
Uzmanlar bu kürün özellikle otuzunu aşmış insanlar tarafından kullanılmasını tavsiye etmektedirler. Sigara ve alkol tüketenlerin bu kürü kullanmaları daha elzemdir. Bu kürün kullanımında dikkat edilecek bir diğer unsur düşük tansiyonu olanların bu kürü kullanmamalarıdır. Çünkü bu kür tansiyonu bir miktar düşürmektedir. Kan inceltici ilaç alanlarda bu kürü kullanmadan önce doktorlarıyla görüşmelidir. Bilim adamları bu kürün yılda iki kere kullanılması gerektiğini söylemektedirler.