TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI
Kahvenin kırk yıllık hatırı varsa, sayabileceğimiz neredeyse kırk tanede faydası bulunmaktadır. Türk kahvesi Türkler tarafından bulunan ve sohbetlere, muhabbet ortamlarına eşlik eden bir içecektir. Önceki zamanlarda Arap yarımadasında kahve meyvesinin kaynatılmasıyla elde edilen bu içecek kendine özgü hazırlama ve pişirme yöntemi ile adını tüm dünyaya duyurmuştur. Kendine has aroması ve bol köpüğü ile bir fincan Türk kahvesi bakalım vücudumuza neler katıyor?

Türk kahvesinin faydalarına hep birlikte bir göz atalım.

Türk kahvesinin son zamanlarda yayılan en önemli faydası kolon kanseri riskini azaltmasıdır. Diğer kanser türlerinin de oluşmasına engele olan bu sağlıklı içeceği günde iki fincandan fazla tüketmeyin: Ne demişler; “Her şeyin fazlası zarar, azı karar.”
Türk kahvesinin faydaları arasında içinde bulunan kafein sayesinde sinir sistemini uyarması ve uyanık kalmaya yardım etmesi gelir.
Türk kahvesi insanı dinlendirir ve hafızaya güç verir.
Türk kahvesinin doğurganlığa etkisi vardır. Günde 2-3 fincan Türk kahvesi içmek doğurganlığı da üst seviyeye taşır.
Hamile kadınlara kahve içmeleri pek önerilmez. Ancak söylediğimiz gibi aşırıya kaçmadan günde bir fincan Türk kahvesi le hem anne adayı rahatlar hem de doğacak olan bebeğe birçok fayda geçer.
Kolesterol sorunu olanlara ise Türk Kahvesi öneriyoruz.
Günde 2 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltmaktadır.
Siroz hastalığı riskini en aza indirir.
Türk kahvesinin faydaları arasında en etkili olanı kemikleri güçlendirmesidir.
Yüksek tansiyonu önler.
Kalp rahatsızlıklarını büyük oranda ortadan kaldırır.
Bağırsakları düzenleyerek Sindirim sistemini düzenler.
Parkinson ve Tip 2 diyabeti hastalığından korumaktadır.
Depresyona girdiyseniz ve biran önce kurtulmak istiyorsanız düzenli olarak Türk kahvesi içmenizi öneririz.
Türk Kahvesi insanda girişken ruhu arttırır.
Baş ağrılarınız çekilmez bir hal aldıysa Türk kahvesi içerek kendinizi biraz daha iyi hissedebilirsiniz. Baş ağrılarına çok iyi gelmektedir.
Türk kahvesinin faydalarını bilip te düzenli olarak kullananlar çok şanslılardır. Ancak Türk kahvesi sevmeyenlerin bir an önce alışmalarını tavsiye ederiz. Türk Kahvesinin faydaları ile yeni bir hayata el sallayabilirsiniz.

Güzel Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

Su

Şeker(İsteğe bağlı)

Cezve

İlk olarak cezvemize kaç kişilik kahve yapacaksak ona göre fincala su koymamız gerekir. Eğer, bir kişilik kahve hazırlıyorsanız. 1 fincan suya 2 çay kaşığı kahve yeterli olacaktır. İsteğe bağlı olarak şeker ayarını yapabilirsiniz. Az şekerli olsun isterseniz 1 adet küp şeker, Orta isterseniz 2, şekerli isterseniz de 3 küp şeker yeterli olacaktır.. Türk kahvesi yapımıyla oldukça basittir. Türk kahvesi yaparken ince bir püf noktası vardır. Cezveye suyu koyduktan sonra şeker ve en son da Türk kahvesi atılmalıdır. Bir kere karıştırılır ve kısık ateşte bir daha karıştırmamak üzere pişirilir. Kahveyi kahve yapan bol köpüğüdür. Köpüksüz kahve hem pek hoş karşılanmaz, hem de pek tercih edilmez. Köpüren kahve dikkatli olunarak fincanlara kaşık yardımıyla tüm köpükler paylaştırılır. Daha sonra cezve tekrar yanan ateşe tutulur ve biraz daha kaynadıktan sonra yarım olan fincana dökülür. Türk kahvesi pişirilirken siz siz olun, taşmasına engel olun.

Türk Kahvesinin Özellikleri

Türklere özgü olan ve kız isteme törenlerinin temel taşı olan Türk kahvesinin özelliklerinden bahsedelim istedik. Türk kahvesi en eski pişirme yöntemiyle yapılmaktadır. Muhteşem üçlüde diyebileceğimiz Türk kahvesi köpük, telve ve kahveden oluşur. Köpük sayesinde sıcaklığını koruyan kahveyi hızlı bir şekilde değil de yavaş içmenizi öneririz. Köpük sayesinde sıcak kalan kahve ağzınızı yakmasın. Bu sebepten dolayı kahve keyifleriniz daha uzun sürer. Yoğun kıvamı ve ağıza gelen kahve tadıyla Türk kahvesi içeceklerin şahıdır. Türk kahvesinin özellikleri tabi ki bu kadar değildir. Kahvenin çekirdeğinden başlayan yolculuğu damaklarda son bulur. İnsanı piştiği yere çeken kokusuyla Türk kahvesini yanınızdan eksik etmeyin. Türk kahvesi pişirilme özelliği de dikkat çekmektedir. Kaynatılarak içilen bir içecek olması Türk kahvesini diğer içeceklerden ayrılması anlamına geliyor. Türk kahvesi içilir de fal bakılmaz mı hiç. Kahve falı, geleceği anlatmak için kurgulanan bir daldır. Özellikle kahve bitse de dibindeki telveyi yesek diyen pek çok kişi vardır. Türk kahvesini misafirlerinize sunduğunuzda yanına minik kahve bardaklarından su ikram etmeyi unutmayın. Su ile ağıdaki telveler temizlenir.

Türk kahvesi arkadaşlıkları, dostlukları birbirine daha çok bağlayan bir içecek türüdür. Türk kahvesinin özellikleri ile merak ettiğiniz tüm detaylara bu makalemizde bulmanız sizi Türk kahvesine biraz daha yaklaştıracak.