Zencefil bitkisi Güneydoğu Asya’dan gelen bir bitkidir. 1 m boyuna kadar büyüyebilen taze veya kurutulmuş şekilde tüketilebilen zencefil şifalı bir bitkidir.

Zencefil mide bulantısına,sindirim sorunlarına,hazımsızlığa ve mide ağrısına iyi gelmektedir.

Zencefil; demir,kalsiyum,fosfor,B3, B6, potasyum ve magnezyum mineralleri yönünden zengindir. Zencefil çayı; özellikle gribal enfeksiyonların etkisini azaltmak için kullanılmaktadır.

Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır?

Taze zencefil çayı hazırlamak için; bir bardak kaynamış suyun içerisine bir miktar taze zencefil ilave edilir.Ocağın altı kapatılarak 5-10 dakika dinlendirmeye bırakılır. Çok fazla bekletilirse; acı bir tat oluşmaktadır. Dilerseniz; içerisine bir çay kaşığı bal ya da ince kesilmiş bir dilim limon ekleyebilirsiniz.

Toz zencefil çayı hazırlamak için; bir bardak kaynamış suyun içerisine, 1 çay kaşığı toz zencefil ilave edilir.ve karıştırılır. 5 dakika demlendikten sonra çayınızı bal ya da limon ilave ederek içebilirsiniz.

Zencefil Çayı’nın Faydaları Nelerdir?

Kan şekerinin düşmesi iştahı azaltıp,tokluk hissinin oluşmasına neden olmaktadır.Bu etkisinden dolayı birçok kişi zencefil çayını zayıflamaya destek amaçlı kullanmaktadır.

Mide ağrılarından, hazımsızlıktan kurtulmak için,zencefil çayı tüketilebilir.

Soğuk algınlıkları ve gribe karşı korunmak için zencefil çayı son derece etkilidir.

Sağlık sorunu ve rahatsızlığı olanlar, mutlaka uzman bilgisi  ile kullanmayı tercih etmelidir.