Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara seçim mitinginde çok büyük bir kalabalığa konuştu. Ankara hava limanını kim yaptı? Biz. Ankaradaki metroların hepsini kim yaptı? Biz. Ankara milletimizin demokrasi, hak, özğürlük, kalkınma yolunda safını milli mucadeleden yana belledi.

Burası sıradan bir yer değil. Ankara’nın tüm ilçelerine, tüm mahallelerine sevgilerimi iletiyorum. Ata ocağım Rize ise, doğup büyüdüğüm şehir İstanbul ise ülkeme ve milletime gururla hizmet ettiğim yer de Ankara’dır.

Ankara’yı ancak, bu şehrin mana sırrına erenler anlayabilir, sevebilir. Biz 21 yıllık Ankaralı olarak, bozkırın ortasındaki bu şehri her şeyiyle seviyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Gelirken bir billboard gördüm ‘Ankara daha iyi hizmete layık’ diyor. İzmir ve İstanbul’da da aynı şeyi söylüyorlar. Ankara’da, İzmir’de, İstanbul’da 4 yıldır ne yaptınız? CHP’yi tanımak istiyorsanız üç kelime yeter: Çöp, çukur ve çamur. İstanbul’u bunlardan bu kardeşiniz kurtardı. İstanbul’u susuzluktan biz kurtardık. Ankara’yı da susuzluktan Melih kardeşimin gayretiyle kurtardık. Bunları hatırlamayanlara hatırlatmak şart.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız rahatsızlık sebebiyle, dünyanın ve ülkenin dört bir yanı gibi Ankara’nın her hanesinden yükselen dualara layık olmaya çalışıyoruz. Bir gün akşam olup gittiğimizde, dudaklarda bizim Ankara ile birlikte yazdığımız 21 yıllık hikayemiz kalacak. Gençlerimize emanet edeceğimiz Türkiye Yüzyılı hayalimiz kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Karşımızda 15 temmuz ihanetinin intikamını almak isteyenler var. Kanlı terör örgütlerinin uzantılarıyla masaya oturuyorlar. Ankara Milli Mücadele’de asla korkmadı, diz çökmedi. Bunun için Ankara ne vesayete, ne teröre, ne darbeye teslim oldu. Şehrin üzerinde ölüm saçan uçaklar gezerken Ankara dimdik ayakta durdu. Ankara’nın her yeri, özgürlüğü için direndi. FETO şimdi bay bay Kemal ile beraber. Önceden almamışlardı sonradan HDP’yi de yanlarına kattılar. Önce 6’lı masaydı, sonra 7’li oldu şimdi 9’lu masa oldu. Bay bay Kemal bu da yetmeyecek size. Sen onlarla yürü bizim yanımızda millet var, cumhur var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Londra’dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Nasıl oluyorda olmayan bir şeyi getiriyorsun? Bay bay Kemal sen talimatı nereden alıyorsun? Kandil’den. Ne diyor Kandil? ‘Biz artık bay bay Kemal’i destekliyoruz.’ Arkadaşı Kandil baronu olanlardan bu ülkeye fayda olur mu? Şimdi ben de diyorum ki ‘Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu.’ Halka meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Dört bir yanındaki PKK’lılar, FETO’cular, envai çeşit terör örgütü 14 Mayıs’ta bay bay Kemal’e destek veriyor değil mi? Bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koyamayan partinin yöneticileri il il dolaşarak bay bay Kemal için oy dileniyor. Atatürk hava limanını amerikadaki bir guruba vereceklermiş ben onlarla görüştüm kapımız acık dedik gelmediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Heyecanlanmış kendini maliye bakanı ilan etti. Yahu sen maliyede bir memurdun. Niye bu millete yalan söylüyorsun. Ne yaptı bu? Oy alabilmek için yanına aldığı herkese birer cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif etti, hepsine rüşvet teklif etti. Biz sözlerini unutanlardan olmadık. İhtiras peşinde değil, hizmet peşinde koştuk. Bolu Tüneli’ni patates deposu yapalım diyorlardı. CHP’nin dönemiydi… Biz geldik, ‘Bu tüneli açacağız’ dedik, yaptık. Bunca yıldır ülkeye hizmet etmeyi öğrenemediler. Bunların eline 5 tane Ankara keçisi teslim edin, kaybedip gelirler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bu milletin elinden TEKNOFEST’i alamazsınız. İHA’ları, SİHA’ları, AKINCI’ları, KIZILELMA’yı alamayacaksınız. Bu millet sizi avucunun içindeki suyla boğar. Buralara kolay gelinmedi. Hiçbir insanımız ülkesinin 21 yıllık kazanımlarının tehlikeye düşmesini istemez. Demokrasi atılımlarının yarım kalmasını istemez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Şimdi şehir hastanelerine avrupadan hasta geliyor. Buralara kolay gelmedik. Türkiye genelinde 20 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı ilimiz neredeyse yok. Çiftciye toplam 6.5 milyar Tl tutarında destek verdik. Çıkardımı doğalgazı? Hala inanamıyorlar. Allah göz vermiş göremiyorlar. Çünkü kalpleri mühürlü.