Cumhur başkanı Erdoğan; gaziantep nurdağ ilçesindeki afet köy evlerinin teslimatını yaptı.

“Türkiye Tek Yürek” kampanyası çerçevesinde bir hayırsever tarafından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Belpınar Mahallesi’nde 14 kalıcı konut hazırlandı.

Depremlerden büyük zarar gören Nurdağı ilçesinde afetzedeler için başlatılan seferberlik kapsamında yapılan ilk kalıcı konutların teslimi için bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ilk köy evlerinin teslim töreninde konuştu. İnsanımızı güvenli binalara kavuşturmak için temeleri atıp inşaatlara başladık. Bölgede 650 bin yeni yuva yapıyoruz. 319 bin konutu bir yılda yapacağız. Bunlar kentsel dönüşümde’ de projelere takoz olmanın peşinde milletimiz her iki zihniyetide görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Buğün depremin 75. günündeyiz. İlk temelleri atşımızın 60. gününde inşasını 45 günde tamamladığımız 10 köy evinin anahtarlarını teslim ediyoruz. Afet alanlarında köy evlerimizde hayatını sürdürecek çiftcilerimize sıfır faizle kredi vereceğiz. Hayvan ve yem alımlarını destekliyeceğiz. Çiftcilerimize sıfır faizle hayvancılık kredisi vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Afet alanları dışındaki vatandaşlardan kırsal dönüşümünden yaralanmak isteyenlere ilk evim şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi yapacağız. Bundan sonraki günlerdede biten köy evlerini konutları sahiplerine buluşturarak yolumuzuza devam edeceğiz. Hatay dışında her yerde enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladık. Bölgedeki hayat yavaş yavaş normal seyrine dönmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Hatay için büyük önem taşıyan amanos tünel’lerini inşaatlarınada yakında başlıyoruz. Gaziantep Nurdağ’ında organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Muhalefet inansada inanmasada biz karadeniz doğal gazını karayla buluşturduk. Gaz ve petrol gelirlerinin bir kısmıyla aile ve gençlik bankası’nı kuruyoruz.