CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın’da silahlı saldırıya uğradı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki bir restorantta parti üyeleriyle yemek yiyen Tezcan, yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Ayağından vurulan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi, olayın yerinden kaçtı.

“Korkulacak bir şey yok”
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yapılan silahlı saldırıya ilişkin, “Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok.” dedi.
Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tezcan’ın Aydın’da bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğradığını, konuyu Genel Merkez olarak an be an takip ettiklerini belirtti.

Kendisinin de İzmir’den Aydın’a doğru yola çıktığını dile getiren Sındır, “Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok. Tedavisi iyi gidiyor.” dedi.

“Biri bağırarak kalktı, bir el ateş edip, sonra da küfür etti”
CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, isminin “Alparslan” olduğu öğrenilen şüphelinin Tezcan’a yaklaşıp bir şeyler söyledikten sonra bacağına ateş ettiğini, olayın sebebinin belli olmadığını söyledi.

Tezcan ile yemek yiyen CHP Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül de yemeğin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılmayı planladıklarını belirterek, “O anda biri bağırarak kalktı, bir el ateş edip, sonra da küfür etti. Sonra da kaçtı.” diye konuştu.
“Şahısların iki kişi olduğunu tespit ettik”
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın restoranda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, “Şahısların iki kişi olduğunu tespit ettik. Yakalanmaları için çalışmalar sürüyor.” dedi.

Koçak, AA muhabirine, Tezcan’a silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin belli olduğunu, soruşturma sürerken bu konuda açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Olayın faili olduğu iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
Tezcan’a Aydın’da yemek yediği restoranda silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla Alparslan S. yakalandı.

Kuşadası’nda gözaltına alınan şüphelinin ifadesinin ardından Aydın’a gönderileceği öğrenildi.