İstanbul Finans Merkezi projesinin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Akıllı şehir modeliyle tasarlanan merkezde toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alana sahip 21 ofis binası, restoranlar, AVM ve 5 yıldızlı otel bulunuyor. Merkez Bankası da projenin sonraki etabında buraya taşınacak. 100 bin metre karelik alışveriş merkezi var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Küresel finansın ağırlık merkezi giderek daha belirgin şekilde batıda doğuya kayıyor. İstanbul finans merkezi uluslararası sermaye trasferini kolaylaştırcak. 27 gün sonra sandıkta iki farklı anlayış arasında mühim bir tercih yapacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Muhalefetin türkiye’ye yönetebilecek hiç bir vizyonun olmadığı ortaya çıkmıştır. 300 milyar dolar ingiltere’den getirecekmiş. Demekki tefecilerle anlaştı, tefecilerden söz aldı. 14 mayıs kritik gün milli irade tecelli edecek, türkiye yüzyılı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yol sayesinde 85 milyon hem birbirine kavuşur hemde evine ekmek götürür. Bu soğan patatesde bu yollardan götürülüyor. Bay kemal gelince uçakları satacakmış. Bu millet kendi uçaklarını bunlara asla teslim etmeyecektir. Ben buna inanıyorum.