Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; günde 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi kalp sağlığı açısından öneriliyor.Kalbinizin sağlığı için; sağlıklı besinler tüketmek son derece önemli.

Kalp sağlığına iyi gelen besinler nelerdir?

Sebze ve meyveler;  Lif ve vitamin açısından zengin içerikli besin gruplarının ilk sırasını sebze ve meyve tüketimi almaktadır.Günde 5 porsiyon olarak tüketebileceğiniz sebze ve meyveler kalp sağlığınız için son derece önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeler tüketmek, meyveleri ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye dikkat edilmelidir.

Zeytinyağı; Akdeniz tipi beslenmenin anahtarıdır. İçerisinde bulunan tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri kalp ve damar sağlığı açısından, yeterli miktarda kullandığınız takdirde fayda sağlamaktadır.

Balık; içerisinde ki Omega 3 yağ asitleri sayesinde kalp ve damar sağlığınızı korumaya yardımcı olmaktadır. Haftada 1-2 kere sofralarınızdan eksik etmemenizi öneririz.

Kuru yemiş; özellikle balık tüketemeyen kişiler için iyi bir alternatiftir. Badem,ceviz,fındık yüksek oranda E vitamini ve selenyum içermektedir.Kuru yemişlerin; bilimsel açıdan kalp sağlığını koruduğu kanıtlanmıştır. Ara öğünleriniz de; bir avuç kuru yemiş tüketilmesi kalp sağlığı açısından önerilmektedir.

Kurubaklagiller; yüksek posa içermektedir. Kalp sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarındandır.