TRT Belgesel erkanlarında yayınlanan Şefin Özel Konuğu adındaki programda izleyiciyle buluşan Ramazan Bingöl, güler yüzü, sevecen tavırları ve nefis tarifleriyle izleyicilerin beğenisini kazandı. Ramazan Bingöl kimdir? Ramazan Bingöl nereli, kaç yaşında?
Halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde eğitimine devam ediyor. Ortaklığını ve yöneticiliğini sürdürdüğü aile şirketinde 20 yıl boyunca çalışan Ramazan Bingöl, 2008 yılında ticari hayatına yeni bir rota çizerek kendi ismiyle markalaşma yoluna gitti.

RAMAZAN BİNGÖL KİMDİR?
1967 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde dünyaya gelen Ramazan Bingöl ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Bingöl halen Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde eğitim hayatını sürdürmektedir.

İş hayatında, ortaklığını ve yöneticiliğini sürdürdüğü aile şirketinde 20 yıl boyunca çalışmış, 2008 yılında da ticari hayatına yeni bir rota çizerek kendi ismiyle markalaşma yoluna gitmiştir. Ramazan Bingöl şu anda RB Grup bünyesinde farklı birkaç marka, bu markaların şubeleri ve franchise işletmeleri ile birlikte özellikle gıda sektöründe önemli bir bilinirliğe ulaşmış, yüzlerce çalışanı bulunan bir grup haline gelmiştir.

İş hayatının dışında sivil toplum hayatında da aktif olan Ramazan Bingöl, kurucuları arasında bulunduğu TÜRES’i kurucu başkan olarak (Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği) bir grup girişimci iş adamıyla birlikte kurmuş, Türkiye’de ve yurtdışında onlarca temsilcilik ve yüzlerce üyesi bulunan; Yeme İçme, Restorancılık, Gıda ve Turizm gibi alanlarda söz sahibi bir sivil toplum örgütünü Türkiye’ye kazandırmıştır. Ramazan Bingöl halen, yeni unvanıyla Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES)’nin Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bunun yanında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin de yönetim kurulu asil üyesidir.