Bir pamuk yardımıyla dudaklarınıza bir kaç damla yağ sürmeniz çatlamaları önleyebiliyor.
Bileklerinize ve kulak altına (boynunuza) sürdüğünüz birkaç damla lavanta yağı mis gibi kokmanızı sağlayabilir.
Saç kepeklerini giderici ve saç köklerini besleyerek dökülmeleri önleyici etkisi olabiliyor. Saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Temiz bir pamuk yardımıyla yaralarınıza süreceğiniz birkaç damla lavanta yağı yaralarınızın daha hızlı iyileşmesini sağlayabilir.
Boğaz ağrısı, grip, öksürük gibi rahatsızlıklarınızı biraz olsun dindirebilmek için suya iki üç damla kadar damlatıp buharını soluyabilir veya göğüs, ense veya boynunuza sürerek daha rahat bir solunuma sahip olabilirsiniz.
Yastığınıza bir kaç damla lavanta yağı damlatarak daha rahat bir uykuya geçiş aşaması sağlayabilirsiniz.

Kas ağrılarınızı hafifletmek için ılık su dolu bir küvete 8-9 damla lavanta yağı ekleyebilirsiniz.
Mide bulantısına ve mide ağrısına iyi gelebilir. Göbek altına bir kaç damla lavanta yağı uygulayabilirsiniz.
Burnunuzun ve dudağınızın arasına bir damla lavanta yağı sürerek kokusuyla baş ağrınızı biraz olsun hafifletebilirsiniz.
Evinizin farklı yerlerine, çiçeklerinizin toprağına damlatacağınız bir damla lavanta yağı, kokusuyla böceklerin yakınlaşmasını engelleyebilir.
Çamaşırlarınızın güzel kokması için lavanta yağını kullanabilirsiniz. Bir beze 4-5 damla lavanta yağı damlatıp sıkma sırasında makinenize yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
Her gün uyumadan önce pamukla yüzünüze uygulayacağınız 2-3 damla lavanta yağı cildinize sağlık verir. Ayrıca akne oluşumuna karşı da direnç sağlayabiliyor.
Lavanta yağı kokusunun tansiyon yüksekliğine iyi geldiği söyleniyor.
Lavanta ensenize süreceğiniz 1 damla lavanta yağı veya buharı stresinizi azaltabilir ve sinir sistemini rahatlatarak depresyona iyi gelebilir. Ayrıca alzheimer hastalığına da iyi geldiği söyleniyor.
Yarım su bardağı suyla bir çay kaşığı lavanta yağını karıştırarak tükettiğinizde hazımsızlık, geğirme, kabızlık gibi sorunlarına engel olabilirsiniz.