Bahar alerjisi olanların çoğu ama kesinlikle hepsi değil semptomlarıyla mücadele etmek için sentetik ilaçlara başvuruyor.

Bununla birlikte, diğerleri daha doğal bir şey istiyor.

Louisiana’daki Ochsner Health’ten alerji, astım ve immünoloji uzmanı Dr. Jo Reed , “Bu alerjiler burun akıntısı, hapşırma, kaşıntılı gözler ve burun tıkanıklığı gibi rahatsız edici semptomlara neden oluyor” dedi .

Reed, bir Ochsner haber bülteninde, “Elbette, alerjiler için çeşitli sentetik ilaçlar alabilirsiniz, ancak birçok hasta doğal ilaçları kullanmayı tercih ediyor” dedi.

Birkaç bilimsel araştırmaya göre, butterbur olarak bilinen bir bitki bir seçenektir. Birinde, İsviçreli araştırmacılar butterbur’un saman nezlesini kontrol edebilen güçlü bir antihistaminik olduğunu buldular.

Bazı tezgah üstü alerji ilaçlarının aksine, uyuşukluğa da neden olmaz” dedi.

Japon bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeşil çay, vücuttaki bazı alerjik tepkileri bloke edebilen bir madde içeriyor. Hapşırma ve kaşıntılı gözleri azaltabilir.

Kırmızı biber de dahil olmak üzere baharatlı yiyecekler yardımcı olabilir. Burun tıkanıklığını azalttığı bilinen kapsaisin içerir. Ayrıca sarımsakta bulunan allisin, şişliği ve iltihaplanmayı azaltabilen bir anti-inflamatuardır.

Uzun, ince ağzı olan bir tencere tıkalı sinüs kanallarını temizlemeye yardımcı olabilir. Başınızı geriye yatırmadan ve solüsyonun burun deliğinizden burun kanallarınıza girmesine izin vermeden önce tencereyi ılık, steril su ve tuzla doldurun. Solüsyon diğer burun deliğinden dışarı akana kadar devam edin.

Mevsimsel alerjiler burnunuzda ve sinüslerinizde kuruluğa neden olarak tıkanıklığa ve şişmeye neden olabilir.

“Kuruluğa karşı koymanın harika bir yolu, bir nemlendirici kullanmaktır ” dedi. “Bu cihaz havaya su buharı salıyor ve kuru burun ve sinüs pasajlarınızı nemlendirmeye yardımcı olarak daha az tıkanıklık ve rahatsızlık sağlıyor.”

Okaliptüs ağaçlarının yapraklarından elde edilen okaliptüs yağının , iltihaba bağlı alerjileri azalttığı araştırmalarda bulunmuştur. Bir kase buharı kaynayan suya birkaç damla ekleyin ve buharları içinize çekin.

Süpürgeniz yüksek verimli bir partikül hava filtresine sahip olmalıdır , böylece evinizi düzenli temizlikle polenlerden arındırabilirsiniz. Bu filtreler, evinizde semptomlara neden olan polen miktarını etkili bir şekilde en aza indirir.

Reed, dışarıdayken polen maruziyetinizi azaltmak için koruyucu giysiler de giyebilirsiniz . Polenin cildinize bulaşmasını önlemek için güneş gözlüğü, geniş kenarlı bir şapka ve uzun pantolon giyin. Günün sonunda kıyafetlerinizi çıkarmayı ve polenleri gidermek için duş almayı unutmayın.