Suriye’nin Halep kentinde Esed’in saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Yaser Alkhalilalibrahim (32), Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde eşi ve 3 çocuğuyla hayatını devam ettiren Yaser Alkhalilalibrahim, Türkiye’de yaşadığından dolayı duyduğu memnuniyeti anlattı.

“ABD Afrin’i karıştırdı”

Afrin’de Arap, Kürt ve farklı ırklar bir arada yaşıyor. Alkhalilalibrahim, ABD’nin PYD/PKK’ya silah ve para desteğinde bulunup, orayı karıştırdığından bahsetti.

Esed zulmünden kaçan bazı Suriyelilerin Türkiye sınırına doğru kaçıp Afrin’e yerleşti.

“Bizim devletimiz bizi vuruyordu. Her gün uçak gönderiyor, bombalatıyordu. ABD, DEAŞ ve Esed dünyadaki en büyük şeytandır. Afrin’de çok arkadaşım var ve onlarla konuştuğumda PYD/PKK’nın zulmünü anlatıyorlar. PYD/PKK’lılar yaşı küçük olanları zorla silah altına alıyor. Oradaki arkadaşım ‘Babam 60 yaşında ama PYD/PKK’lılar ona eline silah alacaksın’ diye baskı yaptığını anlattı. ‘Ya geleceksiniz ya da kızlarınızı alacağız’ diyorlarmış.”

PYD/PKK’nın Afrin’den sonra Türkiye’yi karıştırmak istediğini de bildiren Alkhalilalibrahim, Türkiye’nin buna izin vermeyerek harekatı başlattığını söyledi.

“Afrin’de elektrik, su ve ekmek yok”

Türkiye’nin büyük ve merhametli bir devlet olduğuna dikkati çeken Alkhalilalibrahim, “PYD/PKK neden Afrin’i aldı? Çünkü PYD/PKK sonradan Türkiye’yi ve bu milleti vuracaktı. Oradakiler çok zor durumlarda yaşıyor. Sık sık Afrin’deki arkadaşlarımla telefonla görüşüyorum. Afrin halkı, Türkiye ordusunun gelmesini istiyor. Afrin’deki binlerce insan Türk ordusu için dua ediyor. ‘İnşallah bu savaş hemen biter de Türkiye bize yardım eder.’ diyorlar.” dedi.

“Kürtler dahi PYD/PKK’ya karşı”

Afrin’in stratejik bir konuma sahip olduğundan dolayı PYD/PKK’lıların orayı seçtiğini anlattı.

“PYD/PKK ile Esed birlikte çalışıyor. PYD/PKK orada yaşayan Araplara IŞİD’li gibi muamele ediyor. Destek vermeyenleri kaçırıyor. İster Türkiye’ye ister başka yere nereye istiyorsanız gidin.’ diyorlar. Orada zulüm çok var. Kürtler dahi PYD/PKK’ya karşı. Çünkü onlar insanlara çok kötü davranıyor ve zulüm yapıyor.”

“Ayakkabılarıyla camiye giriyorlar”

Alkhalilalibrahim Suriyelilerin Müslüman bir millet olduğuna vurguluyor.

“Suriye’de PYD/PKK’lılar ayakkabılarıyla camiye girip minbere çıkıyor. Oradaki halk onlardan hiç memnun değil. Orada kardeşim gibi olan Kürt arkadaşlarım PYD/PKK’yı hiç sevmiyorlar.”

Türkiye’nin başlattığı harekatı sonuna kadar desteklediklerine dikkati çeken Alkhalilalibrahim, tüm devletlerin kapılarını kapattığı dönemde Suriyelilere Türkiye’nin kapılarını açtığını vurguladı.

“İnşallah PYD/PKK bu harekatla bitecek”