Akdeniz Bölgesinin ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya, her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktalarından birisidir.

Antalya’ya yolunuz düşecek olursa  kısa bilgiler halinde bahsettiğimiz yerleri görmenizi tavsiye ediyoruz.

Olympos

Antalya’nın saklı cennetlerinden biri olan Olimpos, muhteşem denizi ve mükemmel havasıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor.En az bir gününüzü gezmek için ayırmanız gerekiyor.

Karain Mağarası

Antalya’nın Yağca Köyü sınırları içinde bulunan ve denizden yüksekliği 450 metre olan Karain Mağarası, ülkemizdeki en önemli mağaralardan birisi konumundadır.

Kurşunlu Şelalesi

Kurşunlu Şelalesi Antalya merkezde bulunmaktadır.18 metre yükseklikten dökülen şelalede 8 adet gölcük bulunmaktadır.Antalya’ya kadar gitmişken Kurşunlu Şelalesi’ni görmeden tatilinizi sonlandırmayı düşünmeyiniz.İçerisinde; yürüyüş parkurları,piknik alanları ve manzarası ile mutlaka görülmesi gereken doğal bir güzelliktir.

Antalya Müzesi

Müzede Anadolu’nun en eski yerleşmesi olan Alt Paleolitik Çağ’dan Roma Devri’ne kadar olan dönemi kapsayan bir koleksiyon ve Anadolu’da Osmanlı kültürünü yansıtan bir etnografya koleksiyonu sergileniyor.Antalya müzesini ziyaret etmenizi öneririz.

Kaleiçi

Antalya’da gezilecek yerler arasında, Kaleiçi’ni mutlaka görmeniz gerekir diye düşünüyorum. Kaleiçi Antalya’nın en güzel ve en samimi semtlerinden biridir.Gezerken tarih koktuğunu hissedersiniz.Taştan evleri, hediyelikçi eşya dükkanları ile Antalya’da görülmesi gereken bir yerdir.Ulaşım açısından kolaylıkla ulaşabileceğiniz ”kaleiçi” şehir merkezinin gözde yerlerindendir.

Antalya’da yaz ve kış tatil keyfi devam etmektedir.Antalya’ya  yolunuz düşerse bahsedilen yerleri ziyaret etmenizi öneririz.