Cumhurbaşkanı Erdoğan; Edirne’de düzenlenen seçim mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Görevde olduğum sürece adaleti size teslim etmeyiz.

“Edirne’nin desteği olduktan sonra biz yedi düvele meydan okuruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bugün karşımda bambaşka bir ihtişam var. Geleceğimizin teminatı sevgili gençler sizleri muhabbetle selamlıyorum. Serhat şehrimiz Edirne’yi hasretle selamlıyorum. Bir ömür seni sevmeye az gelir Edirne.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Tarih boyunca şanlı akıncılar çıkartan Edirne’nin desteği olduktan sonra biz yedi düvele meydan okuruz. Medeniyetimizin eserlerinin yeşerdiği Edirne’de şairleriyle, alimleriyle dünyaya medeniyet dersi veren Edirne’yle ruhumuzu destekledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP miting yapıyor meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor: ‘Dişe diş kana kan’ diye slogan atıyor, destek açıklaması yapıyor. Edirne’de yatan 51 vatandaşımızın kanı olan Selo Kılıçdaroğlu’na destek mesajları yağdırıyor. Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler CHP’nın reklamı gibi çalışıyor. Avrupasından Amerikasına her gün destek yağıyor. Bölcülere dönüp ‘siz kim oluyorsunuz da oy istiyorsunuz’ diyen oldu mu? Yabancı medyaya dönüp ‘bizim seçimimizden size ne’ diyeni gördünüz mü?

“Ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kimine bakanlık sözünü vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. Neymiş İmralı’nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan’ı dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğasn Cumhhrbalşkanlığına devam ettiği sürece biz hukuku, adaleti size teslim etmeyiz. Ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Neymiş 300 milyar dolar getirecekmiş.

“Bu kadar insanı bayrak, ezan ve vatan sevgisinden başka ne getirebilir?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Dün 1 milyon 700 bnin kişi Atatürk Havalimanı’ndaydı. Dünkü İstanbul mitingini gördünüz. Bu kadar insanı bayrak, ezan ve vatan sevgisinden başka ne getirebilir?Az önce Kırklareli’ndeydik. Kırklareli’nde 20 bin kişi vardı.

‘Bizde aile kurumu kutsal, LGBT lekesini sürdürmeyiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur İttifakı’na LGBT girebilir mi? Çünkü bizde aile kurumu kutsal. Aile kurumumuza bu lekeyi sürdürmeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; 15 Temmuz gecesi benden 1,5 saat önce Kemal tankların arasından kaçırılarak belediye başkanını evine gitti. On binlerce İstanbullu orada beklerken “ben bilmiyordum” diyor, sen o kadar İstanbulluyu nasıl görmedin. Adamın hayatı yalan. Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini yudumladı.

“Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Sizlerden 14 Mayıs’ta sandıklara iyi sahip çıkmanızı istiyorum. Dik duruyoruz dikleşmiyoruz. İnşallah 14 Mayıs’ta yola devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Önümüze çıkartılan nice engellere, tuzaklara rağmen yürüttük. Milli iradenin bileğini bükemeyinve ekonomik tuzakları ortaya koydular. Salghındfan savaşa kadar küresel krizle de buluştuk. Dimdik ayakta durmayı başardık. Türkiye’n,n asırlık sorunlarınoı nasıl biz çözüme kavuşturduysak bu sorunların üstesinden de yine biz geleceğiz.

Biz yaptığımız yollarla, tünellerle, havalimanlarıyla bu özlemleri giderdik.

“Terörü bitirir bitirmez petrolü bulduk, kullanmaya başladık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Terörü bitirir bitirmez petrolü bulduk, kullanmaya başladık. Türkiye 21 yıldır kazancı altyapı yatırımlarına harcadı. Bundan sonra elde edilecek katma değeri milletin refahına harcayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla yolcu seyahat süresi 1,5 saate inecek.