Cumhur başkanı Erdoğan, tcg anadolu dünyanın ilk siha gemisini Türk silahlı kuvvetlerine teslimi için, törende konuştu.

Cumhur başkanı Erdoğan, dünyanın her köşesinde operasyon yapacak kabiliyete sahiptir. Sihalar kızılelma, hür jet iniş kalkış yapabilecek. 2 Amaliyathane ile tam teşekkküllü hastanesi mevcuttur. Milli ucak gemimizi üretme yolunda büyük bir adım attık.

Cumhur başkanı Erdoğan, Hedefimizi tam bağımsız türkiye olarak belirledik. Hükümete geldğimizde 5,5 milyar olan savunma sanayi bütcesini 60 milyar dolara cıkarttık. Şimdide 75 milyar dolara cıkarıyoruz. Savunma sanayini çeşitlendirerek cıkarmamız gerekiyor. İnsansız deniz araçalarındada dünyanın önde gelen ülkelerindeyiz. Dünyanın kendi gemısını geliştiren tasarlayan 10 ülkeden biriyiz.

Cumhur başkanı Erdoğan, Mavi vatan güvenliği bu süreçte daha da önemli, tcg anadolu gemimizi halkımızada acacağız. Halkımızda gururlanma ımkanını vereceğiz. Yeni fırkateynler içinde saç kesme töreninde ilk kaynağı Cumhur başkanı Erdoğan, ve Devlet bahçeli yaptı.

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu donanmanın hizmetine giriyor. TCG Anadolu, bugün Erdoğan’ın katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi
İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nin ana yükleniciliğinde inşa edilen ve yüzde 70 yerlilik oranı olan geminin benzeri ölçek bakımından dünyada yalnızca 12 ülkede bulunuyor.
Teknik özellikleri
Gemi boyu ve genişliği: 232 m.
Genişlik: 32 m.
Azami yükseklik: 58 m.
Maksimum sürat: 21 knots.
Hareket siası: 9.000 mil.
Ağır yük garajı: 1.410 m²
Hafif yük garajı: 1.880 m²
Gemi havuzu: 1.165 m²