Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Bugün yapılan operasyonlar sonucunda 82 terörist daha etkisiz hale getirilerek, harekatın başlangıcından bu yana toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2516’ya ulaştı.

Harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan “meşru müdafaa hakkı” çerçevesinde yürütüldüğü belirtilen bilgilendirmede, faaliyetlerin ayrıca Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütüldüğü bildirildi.

Bilgilendirmede, harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişiler ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiği vurgulandı.

7 yerleşim yeri daha kontrol altına alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’e ulaşan yaklaşma istikameti üzerindeki Racu, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli’de kontrolün sağlandığını açıkladı.

Afrin’de 1083 rakımlı tepenin teröristlerden temizlendiği anlar kamerada
TSK ve ÖSO Racu’da
Afrin’de 5 köy daha teröristlerden temizlendi