Manavgat Nerede Nasıl Gidilir Gezilecek Yerler

Manavgat ilçesinin 3 km. batısında bulunan şelale, ilçe ile aynı adı taşır. Şaşırtıcı bir yükseklikten dökülmesine karşın, geniş bir alan üzerinden gürül gürül akışı görülmeye değer bir manzara oluşturur. Şelalenin hemen yanı başında doğa ile iç içe piknik yapılabilir ve çevresindeki lokantalarda taptaze balık yenebilir. Kent gürültüsünden uzak bir köşede doğayla bütünleşmek için ideal bir yerdir. Manavgat’tan kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanabilir.
78 km. uzunluğa sahip olan Manavgat çayı ve bu çay üzerindeki şelale görünmeye değer güzelliklerdendir. Manavgat, ilçenin 2,5 km. kuzeyinde 3-4 metre yükseklikten ırmağın bütün suyunun düştüğü muhteşem şelalesiyle şöhret bulmuştur. Çayın biri membaında, diğeri de ilçe merkezine 4 km. kuzeyde olmak üzere iki şelalesi vardır. Membaında şelale Homa köyündedir. 28 metre yükseklikten düşmektedir

Manavgat ilçesinin 3 km. batısında bulunan şelale, ilçe ile aynı adı taşır. Şaşırtıcı bir yükseklikten dökülmesine karşın, geniş bir alan üzerinden gürül gürül akışı görülmeye değer bir manzara oluşturur. Şelalenin hemen yanı başında doğa ile iç içe piknik yapılabilir ve çevresindeki lokantalarda taptaze balık yenebilir. Kent gürültüsünden uzak bir köşede doğayla bütünleşmek için ideal bir yerdir. Manavgat şelalesine ulaşım Manavgat’tan kalkan dolmuşlarla ulaşım sağlanabilir.

Ulaşım: Manavgat Büyük Şelalesi Manavgat ilçe merkezine 4,9 km uzaklıktadır. Özel araç ile ulaşım yaklaşık 13 dakika sürmektedir. Şelalenin Side merkeze uzaklığı ise 9,8 km dir. Özel araç ile ulaşım yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Antalya şehir merkezine uzaklığı 80 km olup özel araçla ulaşım yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Manavgat Şelalesi park alanı içinde yeme içme mekanları, büfe, hediyelik eşya dükkanları, fotoğraf makinesi pili, kitap, harita alabileceğiniz dükkanlar ve tuvalet bulunmaktadır. Park alanı girişinde taksi ve minibüs durağı mevcuttur.

kaynak; manvgat belediyesi