Saç dökülmesi bir çok kişinin ortak sorunu. Mevsimsel geçişler, stres,beslenmenin yetersiz olması gibi faktörler saç dökülmesinin sebepleri arasında yer almaktadır.

Saç dökülmesine Neler İyi Gelir?

Demir eksikliği olan kişilerde, genelde saç dökülmesi görülmektedir. Demir bakımından zengin olan, yeşil yapraklı sebzeler tüketmek saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

Badem yağı, argan yağı ve hindistan cevizi yağı gibi saç bakım yağları ile saç derisine masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırarak saç dökülmesine iyi gelmektedir.

Biyotin saç esnekliğini sağlayan bir vitamin grubudur.Saçları beslemede oldukça gerekli bir vitamin olan biyotini gıdalardan almak mümkündür. Biyotin; yulaf,bulgur,bezelye ve mercimek gibi gıdalar tüketilerek vücuda alınabilmektedir.

Çinko eksikliği saç derisinde kuruluğa ve dökülmeye neden olmaktadır.Günde bir avuç kabak çekirdeği yemek çinko ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmaktadır.Çinko deniz ürünlerinde de bulunmaktadır.

Vitamin ve mineral eksikleri saç dökülmelerine neden olmaktadır. Uzun süren saç dökülmesi mevcutsa, uzmana başvurmanızı öneririz.

Beslenmenin saç dökülmesini önlemede önemli bir rolü bulunmaktadır.