Salda Gölü, Burdur ili Yeşilova ilçesi sınırları içerisindedir. Yeşilova’ya 5 km, Burdur’a 56 km, Denizli’ye 96 km, Antalya’ya 159 km mesafededir.

Türkiye’nin en derin ve en temiz gölü özelliğini taşıyan Salda Gölü, yolların sapasında kaldığından gerektiği ilgiyi üzerinde toplayamamıştır. Burdur-Denizli-Antalya şehirlerinin tam ortasında bulunan Salda Gölü, şehirler arası ana yolların üzerinde bulunmadığından, şehirler arası seyahatlerde otobüs firmaları bu yolları tercih etmemektedir. Ancak özel araçlarla bu yolu kullananlar bu eşsiz doğa güzelliğini görebilme imkanına sahip olmaktadırlar.

Burdur’dan Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Burdur’dan Salda Gölü’ne özel araçlarıyla gitmek isteyenler; Burdur-Hacılar-Yeşilova istikametinde ilerlemelidirler.

Şehirler arası otobüs firmalarıyla gitmek isteyenler; Burdur Otogarı’ndan Yeşilova minibüslerine binerek Salda Gölü’ne ulaşabilirler.

Antalya’dan Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Antalya’dan Salda Gölü’ne özel araçlarıyla gitmek isteyenler için iki yol bulunmaktadır. Birincisi Antalya-Çavdır-Karamanlı yolu, ikincisi Antalya-Acıpayam-Güney yolu. Birinci yol ikinciye nazaran daha kısa sürer.

Şehirler arası otobüs firmalarıyla gitmek isteyenler; Antalya Otogarı’ndan direk Yeşilova minibüslerine binerek Salda Gölü’ne ulaşabilirler.

Denizli’den Salda Gölü’ne Nasıl Gidilir?

Denizli’den Salda Gölü’ne özel araçlarıyla gitmek isteyenler; Denizli-Serinhisar-Güney istikametinde ilerlemelidirler.

Şehirler arası otobüs firmalarıyla gitmek isteyenler; Denizli Otogarı’ndan Yeşilova minibüslerine binerek Salda Gölü’ne ulaşabilirler.

Salda Gölü ve çevresinde dört yıl yoğun bir araştırma yapan, İskoçya Glasgow Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mike Russel ayrıca ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC’den üç kişilik bir ekiple Salda Gölü’nde televizyon çekimi de yaptı.

Prof. Russel, dünya üzerinde, Mars gezegeninin yüzey özelliklerini taşıyan iki önemli yer bulunduğunu, bunlardan birisinin, Salda Gölü’nde diğerinin ise Kanada’nın kuzey bölgesinde olduğunu kaydetti. Prof. Russel, Gölde bulunan magnezyum yüklü beyaz kayaların Mars’ta da bulunduğunu bu durumun Mars’taki bölgenin de eskiden göl ya da deniz olabileceğini, burada güneş enerjisi ile kimyasal moleküllerin birleşmesi ile hayatın başlayabileceği savını iddia etti.

BBC ekibi , göldeki suyun çekilmesiyle oluşan adacıklarda ve Kocaburun mevkinde yıllar önce çekimlerini yapıp hazırlamış olduğu bu program 2001 yılının Şubat ayında BBC Televizyonu’nda yayınlanmıştı.
Olası bir yapılaşmaya gidilerek tatil siteleri ve özel konutların yapılması halinde göl ve çevresi hızlı bir şekilde kirleneceğinden, şu andaki evrensel değer, ekolojik yapı ve peyzajının korunması ve yapılaşmanın dondurulması için Kültür Bakanlığı, İzmir 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 14.06.1989 gün ve 786 sayılı kararı ile bölge 1. Derece sit alanı olarak ilan edilip, bu karar; Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunun 28.7.1992 tarih ve 1501 sayılı yeni kararı ile de tadil edilerek, Salda Gölü kıyısındaki bazı mahaller, 2.derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.