Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın 37’nci gününde müzakere masasından gelen olumlu sinyaller barış umudunu artırırken bir yandan çatışmalar da sürüyor. Sosyal medyada yayınlanan ve bir anda viral olan görüntülerde ise Ukrayna hava araçlarının Rusya toprakları içinde bir petrol tesisini vurduğu görüldü. Savaşta ikinci kez yaşanan bu gelişme dünya çapında büyük ses getirdi. Kremlin ise Ukrayna’nın Rusya’ya hava saldırısının görüşmeleri engelleyeceğini söyledi.Belgorod’un Ukrayna’ya 40 kilometre, Harkiv şehrine ise 80 kilometre uzaklıkta olduğu açıklandı.

BU İKİNCİ SALDIRI OLDU
Bu saldırının Ukrayna’nın Rusya topraklarında gerçekleştirdiği ikinci saldırı olduğu bildirildi. Şubat ayının sonlarında Luhansk’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Millerovo hava üssü de Ukrayna kuvvetleri tarafından vurulmuştu.

KREMLİN’DEN CEVAP GELDİ!

Kremlin yönetiminden Ukrayna’nın Rusya topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili açıklama geldi. Kremlin, Ukrayna’nın bu eyleminin devam eden görüşmeleri engelleyeceğini söyledi. Bu açıklama barış umuduyla bekleyen herkeste büyük tedirginlik yarattı.Aynı bölgeden hafta başında da benzer görüntüler gelmiş, bunun üzerine Ukrayna’nın da Rusya topraklarına saldırılar düzenlemeye başlamış olabileceğinden korkulmuştu.

Hafta başında bölgeden gelen haberlerde Ukrayna’nın Belgorod’a saldırdığı iddia edilmiş; sonrasında ise bir silah deposunda gerçekleşen bu patlamanın hava saldırısı sonucu değil çalışanların hatası yüzünden yaşandığı açıklanmıştı.