Haber sitemizi takip eden bir arkadaşımızın, balkonda domates, biber salatalık yetiştirme merakından dolayı bu yazı ve resimleri yayınlıyoruz.

Bir çoğumuz metropollerde binaların içinde sıkışıp kaldığımız için bu yola başvuran arkadaşımız bir nebzede olsa kendi memleketi köyü hasretine bu şekilde toprak sevdasını gidermiş oluyor. Bizde bu işe merak salan izleyicilerimize resimli anlatımını yapacağız. Normal bildiğiniz saksılar içine gübre karışımı  toprakla 4 büyük saksıdan oluşan sebze fidanlarını  bunlar domates, biber ve salatalık dikerek gelişmeleri haftalık olarak görsel ve resimlerle paylaşacağız. Bizde şimdiden bu sonucu merakla bekliyoruz.

27 Martta domates, biber, ve salatalık fidelerinin dikilen resimlerin görselidir,

saksıda sebze yetiştirmek

9 Nisan biber domates ve salatalık görselidir bayağı bir gelişme mevcut

29 Nisanda çekilen resimlerde domatesler 25 cm boyda ve çiçek açmaya başladı. Salatalık da gelişme mevcut oda çiçek açarak domatesle yarış etmeye başladı.

Alttaki resimler 29 Nisan 2017 aittir..

balkonda domates biber salatalık yetiştiriçiliği

Alttaki resimler 10 mayıs 2017 görselleridir. Biberlerimizde çiçek açtı. salatalıklarda büyümeye başladı

balkondaki biberler çiçek açtı

Salatalıklar büyümeye devam ediyor

Balkonda saksıda yetiştirdiğimiz domates biber salatalık belirli bir süreden sonra çiçek açmaya başladı. Fakat çiçekler actıktan sonra ya kurudu yada döküldü. Bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine tavuk gübresi getirdik. Ve saksılara koyarak toprakla karıştırdık, şu anda dökme durdu ve hızlı gelişimi devam ediyor.

Aşagıdaki görseller 15-06-2017 aiitir.

 

balkonda domates yetiştirmek

balkonda saksıda biber yetiştirmek

Balkondaki saksılarımızda olab biber domates ve salataılık fideleri, çiçek acmasına ragmen kuruyordu. Bizde saksılarımıza tavuk gübresi koyarak bu sorunu ortadan kaldırdık. ve verim almaya hasat etmeye başladık.

balkonda biber yetiştirmek

balkonda domates nasıl yetiştirilir