Cilt Bakımında Doğal Yöntemler Doğal Cilt Bakımı Formülleri

Cilt alerjilerine karşı keçiboynuzu
Bir izleyicinin “Penfigus hastalığı için ne kullanılabilirim?” sorusu üzerine Saraçoğlu, cildi alerjiye karşı güçlendirmek ve deri hastalıkların da yardımcı olan tek gıdanın keçi boynuzu olduğunu söyledi.

Saraçoğlu, bu hastalık için eğer kişi şeker hastası değilse keçi boynuzunun kaynatılıp suyunun tüketilebileceğini yada pekmezinin tüketilebileceğini söyledi.

Cilt kremleri cildi elastikleştiriyor
Kullanılan cilt kremlerinin ortak özelliğinin cilde elastiki özellik verdiğini bunun da ileriki yıllarda sarkmalara ve kırışıklığa neden olduğunu Biliyormuydunuz.

Bu kremlerin yoğun kullanılması kişilerde 40’lı yaşlarda cilte olumsuz etkiler yapabiliyor.

Kremlerdeki kanserojen maddeler

Meme kanserinden alınan dokuda kremlerdeki maddelere rastlandığını biliniyor. Bu sebeple mümkün olduğu kadar doğal kremler kullanılması öneriliyor.

“Karaciğerinizin sağlığı cildin aynasıdır” diyen Saraçoğlu, karaciğerin sağlıksız çalışması hemen cilde vurduğunu bundan dolayı da kızartmalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Sivilcelere karşı

Sivilcelere karşı doktorların önerdiği kremler dışında bir şey kullanılmaması gerekiyor.

Sivilceleri önlemek için kolay bir tarif var.

Tarif şöyle: Bir türk kahve fincanı kadar doğal elma sirkesiyle, aynı miktarda maden suyu karıştırılır. Bu karışımla cilt öğleden önce ve sonra günde iki kez temizlenir. Yüze uygulanan karışım yüzde 1-2 saat saat kalmalı.

Ufak bir de ayrıntı var. Çabuk yağlanan saçlar bol bakteri ürettiğinden bayanların saçlarının yüze temas etmesi sivilce ve lekelerin oluşmasına neden olabiliyor.

Cildi bakterilerden arındırmak için

Cildin bakterilerden arınması doktorların önerisi lavanta çiçeği… 2 kaşık lavanta çiçeğinin bir bardak suda kaynatılıp buharı yüze tutulduğunda yüzü bakterilerden arındırırken cildinde gerilmesini sağlıyor. Yüze lavantayla dezenfekte yapıldıktan sonra, sızma doğal zeytinyağıyla soğuk pres yapılmasını öneriliyor.

Cildi gerginleştirmek için

Cilt gerginliği için yoğurt otunu öneren  “Yoğurt otunun tazesi kullanılmalı. 30’un üzerinde yoğurt otu var. Bunun doğrusunu bulmak gerekir. Haziran, temmuz, ağustos aylarında yetişen bir ot. Tazesi bulunarak ayda bir suda kaynatılarak yüz buharına tutulmalı. Cildi gerginleştiriyor ve gerginliği de besliyor.” diye konuştu.

Gözenekli ciltler için mısır

Gözenekli ciltleri önlemek için mısır yemek gerektiğini belirten dktorlar”Doğal mısırsa bunu kaynatıp danelerini yemek gerekiyor. Bu gözenekleri kapatacaktır. Suyunu da için atmayın. Amerikalı bayanların en çok tükettiği meyvedir mısır. “ dedi.