Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim haline gelen Adem Kılıççı, hem ülkemizde hem de uluslar arası çapta düzenlenen Şampiyonalarında derece elde eden başarılı ve yetenekli bir sporcudur. Peki, güçlü ve mücadeleci yapısıyla geniş kitleler tarafından adından söz ettiren Adem Kılıççı kimdir? Yarışmalarda azimli ve hırslı şekilde performansını göstererek takımına önemli sayılar kazandıran Adem Kılıççı aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, İstanbul’da yer alan Fenerbahçe Boks Şubesi’nin üyesi olarak boks kariyerini sürdüren ve son dönemlerin ses getiren isimlerinden Adem Kılıç’çı’nın detaylı hayatı…

ADEM KILIÇÇI KİMDİR? İŞTE, DETAYLI HAYATI…

Adem Kılıççı, 5 Mart 1986 tarihinde Ağrı’da hayata gözlerini açmıştır.

Türk boksör Adem Kılıççı, kariyeri süresince önemli başarılara imza atıp pek çok madalyaya layık görülmüştür. İstanbul’da yer alan Fenerbahçe Boks Şubesi’nin üyesi olarak boks kariyerini sürdüren Adem Kılıççı, 2017 sezonunda düzenlenen Survivor yarışmasına katıldı ve burada Ogeday ile finale kalarak yarışmanın ikincisi oldu.

1.89 metre boya sahip Adem Kılıççı,2004 tarihinde gerçekleştirilen Dünya Boks Şampiyonası’nda ülkemiz için yarışarak gümüş madalya ödülünü almaya hak kazandı.

Öte yandan 2007 tarihinde gerçekleştirilen Dünya amatör Boks Şampiyonasında da bronz madalya ödülüne layık görüldü. 2009 tarihinde İtalya’nın Pescara şehrinde gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya ödülünü kazandı.

2011’de Ankara’da Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alan başarılı ve yetenekli sporcu Adem Kılıççı, 2008 tarihinde düzenlenen Yaz Olimpiyatları’nda 69 kiloda mücadele ettiği İngiliz boksör Billy Joe Saunders’e 14-3’lük skor ile yenildi ve bunun sonrasında Yaz Olimpiyatlarına veda etti.

2012’de Londra Olimpiyatları’na katılım gösteren Adem Kılıççı’nın. 1 Şubat 2017 tarihinde doping testinde, yasaklı maddeye bulunması sebebiyle Olimpiyatlardan diskalifiye oldu. Diskalifiye olması nedeniyle aldığı 5’incilik derecesi de iptal edildi.

2013 tarihinde Mersin’de gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları’nda altın madalya ödülünü almaya hak kazanan Adem Kılıçcı, 2014-2015 Dünya Boks Federasyonu’nun (AIBA) gerçekleştirdiği APB Profosyonel Boks Ligi’nde Dünya Şampiyonu olarak Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti. Ancak numunesinde yasaklı madde bulunması sebebiyle hak kazandığı Olimpiyatlardaki yerini alamadı.