Register
A password will be e-mailed to you.

Alovera; bir kültür bitkisidir.  Afrika kökenli zambakgiller kategorisindedir. Mısırlılar alovera için ”ölümsüzlüğün bitkisi” ismini vermişlerdir.Besin değerli oldukça yüksek bir bitkidir.

Yaprakların içinde bulunan jel yıllardır tıbbi amaç için kullanılmaktadır.

Cilt üzerinde iyileştirici etkisi sayesinde kozmetik ürünlerinde sıklıkla tercih edilmektedir,Yenileyici etkisi ile en çok tercih edilen ürünler,aloveralı ürünlerdir.

Cilt üzerinde yara ve yanıkları iyileştirmede kullanılmaktadır. İçindeki jelin kan dolaşımını arttırması ve iyileşme sürecisini hızlandırması sebebiyle cilt üzerindeki yara ve yanıklarda tercih edilmektedir.

Alovera özsuyu ishal oluşturup bağırsaklardaki problemler ile savaşmaktadır. Sürekli kullanılmaması gerekir.

Ciltteki aknelere ve sivilcelere iyi gelmektedir.

Dudakta oluşan uçuk gibi enfeksiyonlarda rahatlıkla kullanılabilir.Antivirüs etkisiyle uçuğu kısa sürede geçirmektedir.