Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Dombayçayır köyüne 22 yıl önce oğlunu kanserden kaybettikten sonra dönerek babadan kalma virane kahvehane ve evi restore eden Tunca çifti, bölgeyi ağaçlandırıp yaşam alanına çevirdikten sonra turistleri konuk etmeye başladı.
Şaban (72) ve eşi Kadriye Tunca (71), 22 yıl önce oğulları Sami Tunca’nın kalın bağırsak kanserinden vefatından sonra Dombayçayır’a geri döndü.

Babadan kalma virane ev ve kahvehane ile adeta çöplük haline gelen çevresini kendi imkanlarıyla temizleyip, yeşillendiren Tunca çifti, 22 yılda çevre düzenlemesi ve eski eşyaların yeniden kullanılmasıyla örnek bir yerleşim alanı ortaya çıkardı.

Şaban Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullanılmayan eski eşyaları ile araç lastiklerini kullanarak, evi ve bahçeyi dekore ettiğini söyledi.
Tunca, babasının burada çok önceleri kahvehane işlettiğini anlatarak, “Elli sene esnaflık yaptım, 1994’te çocuğumu kanserden kaybettim. Allah da beni buraya yönlendirdi. Burası daha önce çöplüktü, sağdan soldan topladığım eski eşyalarla burasını yaptım. Yani buraya para harcadım desem yalan olur. Burayı güzelleştirmek için çiçekler, ağaçlar diktim. Turistler gelmeye başladı. Çevre ilçelerden gelenler buraların resimlerini çekiyorlar. Örnek olduk memlekete ve gençlere. Bir zamanlar çöplüktü ama şimdi memlekette yok.”