Ülkemizde gelişen teknolojiyle birlikte, çelik dolap imalatcısı  firmalar yeni ürünlerini piyasaya sürmeye başladı
sektörün ihtiyaçlarına görede çok çeşitli modeller üretilmeye başladı. Bu ürünlerin başında çelik dolaplar,
kartoteks dolapları, çelik para kasaları, soyunma dolapları  istenilen renk ve ölçüde üretim yapan firmalar ürettikleri çelik dolap ürünlerini, hem ülke içerisindeki bir çok kurumsal firmalara, hemde avrupa ve ortadogudaki ülkelere ihracat yapıyorlar. Buda ülke ekonomisi için önemli bir katkı sağlıyor.

çelik dolap

Çelik dolap İmalatçıları en çok ürettikleri ürünleri, yurt içinde başta istanbul olmak üzere istanbul, izmir, ankara, bursa, gaziantep, adana, antalya ve türkiyenin tüm illerine satmaktadırlar.

Çelik Soyunma Dolabı Alırken nelere dikkat etmeliyiz, ölçüleri  ve kalınlıkları nasıl olmalı
Çelik soyunma dolabı piyasada en çok tercih edilen elbise dolabı çeşididir. Bunun temel nedeni fiyat uygunluğudur. Ahşap modeller ile kıyasladığımızda son derece uygun fiyatlara imal edilebilmektedir. İşleme kolaylığı, montaj kolaylığı gibi avantajları sayesinde en çok tercih edilen dolap çeşididir.

Çelik Soyunma Dolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çelik dolap alırken dikkat etmeniz gereken ilk detay saç kalınlığıdır. 0.5-1.2 mm aralığında dolaplar üretilebilmektedir. 0.5 mm kalınlığındaki bir dolap 1 yıl bile dayanmadan çöpe gitmektedir. 1.2 mm kalınlığındaki dolap ise uzun süre dayanmaktadır, fakat ağırlığı ciddi bir şekilde artmaktadır. Standart olarak bu dolabın kullanımı, taşınımı mümkün olmamaktadır. Burada ideal saç kalınlığı 0.8 mm’dir.

Çelik dolap ikili soyunma dolabı

Dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise havalandırma deliklerinin olup olmamasıdır. Havalandırma delikleri sayesinde dolap içerisinde sakladığınız kıyafet ve eşyalar kokmayacaktır.

Bir diğer önemli detay ise kilit seçeneğidir. Asma kilit, gömme kilit ve elektronik şifreli kilit kullanılmaktadır. Tercihiniz mümkün ise şifreli dolap kilidi olsun. Her ne kadar biraz pahalı olsa da fiyatını 1-2 yıl içerisinde amorti edecektir.