Olimpos Nerede Nasıl Gidilir Ağaç Evler Gezilecek Yerler

Doğa ile iç içe ve telaşsız bir tatil geçirmek istiyorsanız; geceleri caretta carettaların ziyaret ettiği, her şeyin taze olduğu bir masal diyarı olan Olimpos sizi ağırlamak için sabırsızlanıyor.

Olympos

denizi, doğası, yeşilliği ,tertemiz ormanı ağaçlarla dolu antik şehriyle ,ağaçlarla iç içe olan sahiliyle ,ağaçlarla kaplanmış dağlarıyla ,portakal ağaçlarının arasındaki pansiyonlarıyla ,ağaç ev ve bungalov şeklinde olan konaklama yerleriyle pansiyonların nefis yemekleriyle sizi Olimpos ağaç evlere bekliyor.Pırıl pırıl kumsalı, yeşilin bin bir tonuna sahip ormanları, maviden turkuaza dönen denizi ve sakinliği ile dikkat çeken Olympos, her şeyi geride bırakıp, sıfırlanabileceğiniz bir cennet adeta. Birçok tatil bölgesinin aksine sessizdir burası. Kuş sesleri ve dalga sesleri ile uyanıp, organik ürünlerle hazırlanan zengin bir kahvaltı ile güne başlarsınız. Doğa ile iç içe ve telaşsız bir tatil geçirmek istiyorsanız; geceleri caretta carettaların ziyaret ettiği, her şeyin taze olduğu bir masal diyarı olan Olympos sizi ağırlamak için sabırsızlanıyor.

Yanartaş:

Olimpos – Çıralı Köyü yakınlarında bulunan ve turistler tarafından yoğun ilgi gören Yanartaş, önemli bir doğalgaz kaynağıdır. Yaz kış yanmaktadır ve mitolojik değeri de vardır. Olimpos’a geldiyseniz, Yanartaş’ı mutlaka gezi listenize ekleyin.Olymposdan yanartaşa hem turla hemde yürüyerek gidilir. Olimpos pansiyonlarla Yanartaş arası 8 kmdir.yanartaşın etafı çam ağaç ları ve defne ağaçlarıyla çevrilidir.

Çıralı:

Bölgedeki en özel yerlerden biridir caretta carettaların yanı sıra çok sayıda hayvan ve bitki türünü de barındıran Çıralı. Taze ürünlerle zengin bir kahvaltı ile güne merhaba demek, doğanın kucağında, zamanın hızına yenilmeden vakit geçirmek, akşamları dalga sesleri eşliğinde rakı – balık yapmak ve masmavi denizinde huzur bulmak istiyorsanız Çıralı en doğru adreslerden biridir.Olympos çıralı arası 3 km dir. Olympon pansiyonladan Çıralıya yürüyerek gidilebilir. Olympos ağaç ev tarzı bungalow odalar çıralıda da vardır.Olympos da sadece pansiyonlar ve ağaç evler varken, çıralıda pansiyonların dışında yerleşim yeri de vardır.

Ceneviz Koyu:

Olimpos’a 5 kilometre mesafede yer alır tekne turlarının uğrak yerlerinden biridir yeşil ve mavi ile çevrili Ceneviz Koyu. Tabiat Ana’nın her köşesini özenerek yarattığı bakir doğası, güneşin tertemiz sulara yansıması ve daha birçok güzellikleri gözler önüne seren koy, görenleri büyülüyor adeta.Çam ağaçlarının ve meşe ağaçlarının denizle buluştuğu yer.

Olimpos Antik Kenti:

Olympos Bölgedeki en dikkat çeken ve en önemli tarihi kalıntılardan biri olan Olimpos Antik Kenti’nin geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla dayanır ve varlığını M.S. 15. yüzyıla kadar sürdürmüştür. Likya bölgesinin en önemli antik kentidir. Kilise kalıntıları ve Roma Tapınağı Bizans ve Roma’nın bu bölgede en fazla hüküm süren medeniyetler olduğunu göstermektedir. Helenistik dönemine dayanan Olimpos Antik Kenti, gezi listenize eklemeniz gereken yerlerin başında gelir.Defne ağaçlarının Olympos antik şehrini kapladığı,adeta ağaç ev şehri gibi görülmektedir.

Ulupınar:

Bölgedeki nefes alma alanlarından biridir yüzyıllık çınarların gölgesinde yer alan Ulupınar. Tekirova’yı geçince çıkar karşınıza ve suların aktığı yol kıyısındaki mola yeridir. Sahip olduğu uçsuz bucaksız ormanlık arazi ve debisi yüksek suların bir arada olması Ulupınar’a olan ilginin gün geçtikçe artmasına neden oluyor.Olympos ağaç evler ve olimpos pansiyonlarda kalanlar bazen ulupınara taze alabalık yemek için giderler.Olympos pansiyonlarla ulupınar arası 10 km dir.Ulupınar buz gibi su kaynağı ve asırlık çınar ağaçlarıyla görülmeye değer bir yer.